tisdag 29 januari 2013




Under mitt senaste FORMEX besök hamnade jag av en 
händelse mitt i den både väldoftande och välsmakande 
avdelningen för konfektyr. Det visade sig vara en 
fantastiskt trevlig plats att vara på och jag lät mig
 förtjusas av både den ena och den andra pralinen,
vilket också kommer att visa sig både i butiken och
 runt midjemåttet - men det är sånt man får ta :)


Den allra första sändningen från det här besöket har vi nu i 
dagarna mottagit. En god vietnamesisk choklad vid namn 
MAROU

De kombinerar den franska chokladtraditionen 
med vietnamesiska högkvalitativa ingredienser.
MAROU FAISERS DE CHOCOLAT startade sin 
chokladproduktion för endast ett år sen men deras 
vackra chokladkakor har redan fått spridning i
franska ELLE och Vogue. Och genom ett 
samarbete med tidningen Wallpaper erbjuder de
en särskild Wallpaperchoklad i begränsad utgåva.


Den rena chokladen från MAROU 
produceras från böna till chokladkaka i 
Vietnam. Kakaobönorna är uteslutande 
av sorten Trinitario som odlas småskaligt av 
kakaobönder i Makongdeltat, sluttningarna vid 
Annamitics vidder och i det centrala höglandet.

Chokladkakorna produceras i Saigon och 
packas för hand in i de förgyllda och vackra
tapetmönstrade pappersförpackningarna.


MAROUS choklad är en ren naturprodukt 
som endast består av kakao och rörsocker 
men trots att chokladen har en minimal 
innehållsförteckning erbjuder de fem choklad-
kakorna en stor smakvariation. 

Detta uppstår eftersom plantagen har olika 
jordmån och klimat som påverkar den 
komplexa kakaofruktens mognad och smak. 


MAROUS fem chokladkakor har döpts 
efter de plantager som kakaon odlas på och 
 kakaohalten varierar mellan 70-80%.


Hela tillverkningen sker med varsam hand 
och i nära samarbete med kakaobönderna



En delikat choklad i snygg förpackning. 
Nu på MOSAIK, pris 60 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar