Under mitt senaste FORMEX besök hamnade jag av en
händelse mitt i den både väldoftande och välsmakande
avdelningen för konfektyr. Det visade sig vara en
fantastiskt trevlig plats att vara på och jag lät mig
förtjusas av både den ena och den andra pralinen,
vilket också kommer att visa sig både i butiken och
runt midjemåttet - men det är sånt man får ta :)
Den allra första sändningen från det här besöket har vi nu i
dagarna mottagit. En god vietnamesisk choklad vid namn
De kombinerar den franska chokladtraditionen
med vietnamesiska högkvalitativa ingredienser.
MAROU FAISERS DE CHOCOLAT startade sin
chokladproduktion för endast ett år sen men deras
vackra chokladkakor har redan fått spridning i
franska ELLE och Vogue. Och genom ett
samarbete med tidningen Wallpaper erbjuder de
en särskild Wallpaperchoklad i begränsad utgåva.
Den rena chokladen från MAROU
produceras från böna till chokladkaka i
Vietnam. Kakaobönorna är uteslutande
av sorten Trinitario som odlas småskaligt av
kakaobönder i Makongdeltat, sluttningarna vid
Annamitics vidder och i det centrala höglandet.
Chokladkakorna produceras i Saigon och
packas för hand in i de förgyllda och vackra
tapetmönstrade pappersförpackningarna.
MAROUS choklad är en ren naturprodukt
som endast består av kakao och rörsocker
men trots att chokladen har en minimal
innehållsförteckning erbjuder de fem choklad-
kakorna en stor smakvariation.
Detta uppstår eftersom plantagen har olika
jordmån och klimat som påverkar den
komplexa kakaofruktens mognad och smak.
MAROUS fem chokladkakor har döpts
efter de plantager som kakaon odlas på och
kakaohalten varierar mellan 70-80%.
Hela tillverkningen sker med varsam hand
och i nära samarbete med kakaobönderna
En delikat choklad i snygg förpackning.
Nu på MOSAIK, pris 60 kr.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar