onsdag 10 februari 2016

Afroart! ♥

Nu har vi fått in påfyllning av roliga saker från Afroart!
Vi på Mosaik gillar verkligen Afroart!
Deras fina tanke är att skapa nya arbetstillfällen i regioner där hantverk idag är den viktigaste inkomstkällan. Detta gör att unika hantverkstraditioner får möjlighet att överleva och att Afroarts kunder får tillgång till världens hantverk.
Halsband NONSTOP 389 kr
Armband NONSTOP 129 kr
Halsbandet och armbandet NONSTOP tillverkas i Ecuador av taguanöt, som också kallas "Sydamerikas elfenben", är ett frö från ett träd som liknar palmen. Den kastanjeliknande Taguan är hård och lämpar sig bra till smycken.
Handmade & fairtrade!
 
Armband FLIPFLOP 10 kr
Armbanden FLIPFLOP tillverkas i Mali av återvunnen plast av kvinnor som behöver dryga ut de knappa inkomsterna från jordbruket. Materialet, som används, kommer från återvunna flip-flopskor.
OBS! Armbanden rullas på och av handen!
Handmade & fairtrade!

Skulptur SKELETT 379 kr
De dekorativa träskeletten görs i den lilla byn Chichicastenango i Guatemalas högland. De är helt handsnidade och handmålade. Vi har dem i svart och lime.
Handmade & fairtrade!

Mjukdjur MONKEY BROOMS 399 kr
Afroart Studio har inspirerats av äldre blocktryck och skapat en kollektion mjukdjur där hantverk och design förenas. Mönstren är tryckta med handsnidade träblock på bomullstyger, sedan handquiltas textilierna för att få en fin mjuk kvalitet. Tillverkas i Bangladesh.
Handmade & fairtrade!

Mira Maya: Handduk ANNABELLA 50x70 cm 199 kr
Necessär ANNABELLA stor 359 kr, mindre 249 kr
Börs MIRA MAYA 89 kr

I Mira Maya möter svensk design Mayafolkets hantverk. Mira Maya-kollektionen skapar arbetstillfällen för ursprungsbefolkningen samtidigt som den unika vävkonsten får en möjlighet att överleva. Inspiration till ränder och färger är hämtad från Mayafolkets traditionella dräkter.
Handmade & fairtrade!

Välkommen in till oss på Mosaik!
Vi har öppet 11-18 på vardagarna och 11-15 på lördag.
Vår webbshop har alltid öppet! butik.mosaikmode.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar